Pas på med at tage bilen i Barcelona

Barcelona ligger i Europa.
Helt præcist som en del af Catalonien, som dog stadig tilhører Spanien. Barcelona er hovedstaden i Catalonien, og er den eneste storby. Med et indbyggertal på 4,5 millioner i Barcelona-regionen, er det dog ikke en af de største storbyer i Europa. Til gengæld er det en af de rigeste på kultur og andre seværdigheder. Alt dette kultur er samlet på et areal på 800 km2.

Selvom Barcelona er en del af Catalonien, taler de dog stadig også spansk – stadig sammen med deres eget sprog catalonsk. I byen er ca. 95 % spaniere, mens resten er indvandrere fra kriseramte steder i verden. De fleste af indbyggerne lever på alt den turisme, der hvert år er i Barcelona. Samtidig med dette, har de også en større industri kørende, hvor alt fra biler, kemiske produkter og plast produceres.

Har man så besluttet, at Barcelona er stedet hvor sommerferien skal afholdes, er der mange muligheder for at komme til byen. Ofte vælger man at flyve, men man kan også sagtens tage bilen. Dette vil så bare tage omkring 20 timer ud i et. Hvis man ikke vil tage sådan en lang køretur, er det heller ikke fordi priserne på fly er helt dyre. For under 1500 kr. burde man i højsæsonen, kunne komme til Barcelona uden problemer.

Inden man vælger, at tage køreturen helt derned, skal man dog lige have i tankerne, at det er stort set umuligt at køre rundt i Barcelona i højsæsonen. Barcelona er i forvejen forholdsvis lille, og når alverdens turister, specielt fra Europa, valfarter til byen, bliver der ofte meget fyldt på vejene. Derfor kan det ofte være meget nemmere, at transportere sig rundt på en cykel, eller endda på gåben. Og når man så kommer ind i centrum, er det intet problem at bruge metroen, som både er et hurtigt og nemt transportmiddel.

Af forsikringer og lignende, behøver man ikke medbringe andet end sit gule og blå sygesikringskort. Så er man dækket på både lægebesøg og indlægninger på sygehus.

En ting man skal være opmærksom på, når man går rundt i Barcelona, er de mange lommetyve. De gemmer sig overalt, og hugger hele tiden ting, når de kan komme af sted med det. Især i områderne omkring Plaza Catalunya, Ramblaen og de små gader i den gamle bydel er det vigtigt at være påpasselig. Derudiver er risikoen for vold og overfald statistisk set lav.